předně... nejsem znalec linuxu!

Poradil by mě někdo jak to vyřešit?
Díky
(přikládám screen obrazovky)
Kód: Vybrat vše
ifconfig
Ano, nějak takto, ale ne přímo podle tohoto návodu.Psal jsi, že jsi nainstaloval ovladač přes ndiswrapper, takže pro představu nějak takto http://sicksand.net/post/32208741/inpro ... problem-in ?
No vyzkoušet můžu... už jsem to chtěl zkusit, ale bohužel nevím přístupové jméno a heslo na WIFI router, je od UPC a klasicky, třeba login:admin heslo:admin nefunguje... nevím jestli UPC tyto údaje má svoje interní, třeba pro to aby se v tom nikdo nehrabal, nevím. Každopádně zkusím zjistit a změnit zabezpečení.Když na zkoušku zkusíš změnit autentifikaci wifi sítě z WPA2-PSK třeba na WEP (na wifi routeru i v nastavení profilu wifi UPC286782 v NB), stane se nějaká změna?
Podařilo se mi na krátký okamžik připojit k jiné nezabezpečené WIFI, ale byl slabý signál, takže to pak spadlo.A ještě dotaz jinde mimo práci a tu síť UPC286782 se připojíš na wifi (třeba někde v restauraci)? Na tohle se ptám proto, aby bylo jasné, jestli je problém obecně ve wifi na NB nebo pouze s některou wifi sítí (zatím víme jen o těchto dvou, že nejdou připojit - UPC286782 a práce).
S tímhle problémem jsem se ještě nesetkal, tak "vařím z vody" a zjišťuju, co nejvíce info (a to i pro ostatní, kdyby pak někdo věděl, jak to vyřešit)...