Zdravím
Mám v lokální síti Samba server s anonymním přístupem. Všechny soubory jsou z NB normálně přístupné, obrázky se otevírají, filmy a hudba přehrávají, textové soubory pomocí Geditu také, můžu tvořit nové soubory, adresáře, prostě vše funguje. Výjimkou jsou soubory Libre Office - když na ně v Nemo poklepu, spustí se asi na vteřinu logo LO, pak zmizí, kurzor se ještě asi 5 vteřin točí a pak nic. Pokud se pokouším otevřít soubor na serveru přímo z nabídky LO, přidám do ní adresář na serveru, ale ten se nenačte.
Dělá mi to jen na jednom NB ze tří, u dvou se soubor poklepáním normálně otevře, verze OS a verze LO byly na všech třech shodné (LM17.3 Cinnamon, LO 5.0.6) a ani přechodem na LM18 na jednom z nich se nic nezměnilo (funguje). Lokální soubory otevírá také bez problémů. Úplné odstranění LO (včetně konfiguráků a knihoven) a nová instalace nepomohla.
Co mám blbě nastavené? Existuje od LO nějaký *.log ?
Libre Office 5 odmítá otevřít soubor ze serveru
Libre Office 5 odmítá otevřít soubor ze serveru
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 12 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
Re: Libre Office 5 odmítá otevřít soubor ze serveru
Kde najdu logy od systému a samby samozřejmě vím, spíše mne zajímá nějaký log od Libre Office - pokud existuje.
V logu Samby na serveru se mi po pokusu o otevření souboru z LO objevilo toto:
Ale stejně to dopadne při otevření souboru z jiněho notasu, kde to funguje.
V syslogu na serveru o sambě zádný záznam není, poslední je o restartu samby (upravoval jsem konfig) asi před třemi dny.
Samotný LO při pokusu o otevření souboru nehlásí nic, prostě se ukončí. Přiznávám, že nevím, jak otevřít soubor na serveru pomocí LO z terminálu, abych viděl, co to hlásí.
V logu Samby na serveru se mi po pokusu o otevření souboru z LO objevilo toto:
Kód: Vybrat vše
[2016/09/10 13:11:48.766913, 0] ../source3/param/loadparm.c:4296(widelinks_warning)
Share 'Public' has wide links and unix extensions enabled. These parameters are incompatible. Wide links will be disabled for this share.
V syslogu na serveru o sambě zádný záznam není, poslední je o restartu samby (upravoval jsem konfig) asi před třemi dny.
Samotný LO při pokusu o otevření souboru nehlásí nic, prostě se ukončí. Přiznávám, že nevím, jak otevřít soubor na serveru pomocí LO z terminálu, abych viděl, co to hlásí.
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 12 Cinnamon
Re: Libre Office 5 odmítá otevřít soubor ze serveru
Tak jsem včera udělal čistou instalaci LM 18 a soubory opět otevírat jdou...