Linux Mint 18 Cinnamon - vypínání displeje

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
SuperUser

Linux Mint 18 Cinnamon - vypínání displeje

#1 Příspěvek od SuperUser »

Zdravím,

když se dívám na nějaké video (VLC), nebo na nějaké video na netu, tak se mi po čase vypne monitor. I přesto, že jsem vypl spořič displeje. Na netu jsem až na Caffeine nic nenašel a tak jsem ho zkusil, ale nejde mi vyvolat žádné okno pro nastavení. Jen ho můžu zapnout, takže se na liště objeví ikona hrnku na kafe a pak ho můžu jen aktivovat, něco se o něm dozvědět, nebo ho ukončit. Ale přidat do něj třeba VLC, nebo FF mi nešlo. Takže jsem ho odinstaloval a tím jsem skončil. Víte někdo prosím, jak vypnout to vypínání displeje?

Díky,
Petr
menom

Re: Linux Mint 18 Cinnamon - vypínání displeje

#2 Příspěvek od menom »

.

Kukni tu malo by to byt podobne:

viewtopic.php?f=19&t=1590&p=10115&hilit ... eje#p10115

.
.
SuperUser

#3 Příspěvek od SuperUser »

Díky,

proti vypínání displeje to pomohlo, ale stejně se při sledování zpráv na netu zamkl. V tom návodu je i popsáno, jak vypnout zámek displeje, ale to právě nechci. Když bych třeba odešel od pc (ne při sledování videa), tak bych chtěl, aby se obrazovka zamčela, takže to vypnout nechci. Ale taky nechci, aby se zamykala při sledování videí. Takhle to mají Windows defaultně nastaveno. Pokud se člověk dívá na nějaké video, tak se ani nevypne monitor, ani nezamče obrazovka. Pokud ale třeba jen píše něco ve Wordu a odejde od pc, tak se mu displej podle nastavení může i vypnout, i zamčít. Lze tohoto takto docílit i u Mintu 18 Cinnamon?

Díky,
Petr
menom

#4 Příspěvek od menom »

.

Vypinane displeja mas vyriesene, co tak znova skusit Caffeine pre screensaver.

https://www.linux-mint-czech.cz/nechten ... i-sporice/

Pise sa tam, ze:
Po instalaci se program objeví v Menu>Příslušenství>Caffeine, odtamtud jej spustíme a objeví se nám ikonka kafíčka v oznamovací oblasti, teď je potřeba ještě program nastavit například takto:
Ak to nefunguje, tak pockat ci k tomu napise daco autor huskyviking, alebo niekto dalsi.

Alebo skusit Wakefull:
https://www.linux-mint-czech.cz/wakeful ... -napajeni/

.
.
Zamčeno