Vivaldi browser a klíčenka

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zamčeno
Zpráva
Autor
Adem

Vivaldi browser a klíčenka

#1 Příspěvek od Adem »

Před časem asi 4měsíce zpět jsem ze zvědavosti instaloval do LM 17.3. MATE internetový browser Vivaldi. Údajně nyní čínská Opera. Vyzkoušel a zapomněl.
Před týdnem jsem Vivaldi spustil a vzápětí se objeví požadavek na zadání hesla pro Klíčenka (alias Seahorse).
Proč to tento browser vyžaduje?
Mně se to nelíbilo, podvědomě se ti chce zadat vlastní přihlašovací heslo. Neprovozuje Vivaldi nějaké sociální inženýrství?
Vypakoval jsem ho.
LinuxMint 21.3 MATE 64b, i5-9600KF, RAM 32GB, SSD 240GB, nVidia GTX3050 8GB. - Kodi 20.2 Nexus
kamowski

Re: Vivaldi browser a klíčenka

#2 Příspěvek od kamowski »

Adem píše:... internetový browser Vivaldi. Údajně nyní čínská Opera ...
Vivaldi vyvíjajú "odídenci" z Opery (odišli po istých zmenách v smerovaní, s ktorými nesúhlasili), ktorú následne vlani kúpili Číňania (teda Operu, nie Vivaldi)
Vivaldi má síce jadro Blink
(fork WebKitu), ktorý je (vedľajším?) produktom alebo skôr súčasťou vývoja oss prehliadača Chromium a z ktorého si jeho zdrojový kód vzal Google, obalil vlastnými funkciami a vydal ako Google-chrome,
ale zato by som Vivaldi nenazval prezlečený chrome ;),
to skôr Opera by bola kandidátom na niečo také, aj keď aj to je také, ..., ale skôr bližšie k pravde ako to o vivaldi :D
a čo sa týka kľúčenky, tá sa ti zobrazuje, lebo zrejme máš automatický login do systému, riešilo sa to x krát na všetkých fórach o linuxe, použi funkciu "hľadať" prosím
Zamčeno