LM 18.1 nejde nainstalovat
LM 18.1 nejde nainstalovat
Ahojte, rád bych požádal o pomoc s instalací.
Při nastavování parametru instalace koncim u těch partici. Mam win10 a rad bych mel v druhe partici linux. V internetu vsichni basnej o Mintu. Vybaveni notebooku neni zle. Tak to chci zkusit.
Udelal jsem spousteci DVD i SD na USB stiku. Na mym NB se da spoustet z USB. Zda se byt vse ok. Kdyz chci nainstalovat do pripravene partice, nejde poklepat na ten zeleny radek. A koncim. Prakticky stejny efekt na jinym notebooku. Co delam blbe?
Jako navod koukam na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=vxepmtjmilQ
Pak jsem udelal spoustu dalsich pokusu na jinym PC a zlobilo to jeste vic.
dik za pomoc
Při nastavování parametru instalace koncim u těch partici. Mam win10 a rad bych mel v druhe partici linux. V internetu vsichni basnej o Mintu. Vybaveni notebooku neni zle. Tak to chci zkusit.
Udelal jsem spousteci DVD i SD na USB stiku. Na mym NB se da spoustet z USB. Zda se byt vse ok. Kdyz chci nainstalovat do pripravene partice, nejde poklepat na ten zeleny radek. A koncim. Prakticky stejny efekt na jinym notebooku. Co delam blbe?
Jako navod koukam na toto video: https://www.youtube.com/watch?v=vxepmtjmilQ
Pak jsem udelal spoustu dalsich pokusu na jinym PC a zlobilo to jeste vic.
dik za pomoc
Re: LM 18.1 nejde nainstalovat
.
Vyborny navod na dualboot je tu, plati aj pre W10
http://linuxos.sk/clanok/skusenost-s-du ... -pod-uefi/
.
Na toto sa tazko odpoveda, mohol by si odfotit a dat sem nech na to kukneme.Viktor_EX píše:Kdyz chci nainstalovat do pripravene partice, nejde poklepat na ten zeleny radek. A koncim. Prakticky stejny efekt na jinym notebooku. Co delam blbe?
Vyborny navod na dualboot je tu, plati aj pre W10
http://linuxos.sk/clanok/skusenost-s-du ... -pod-uefi/
.
.
v tom mym videu je to 6:40. on na to poklepe a otevře další okno. me to nejde. obrazek bych pridal, nevim jak.
v tvym navodu havaruji jiz v bodu 1), ktery neni dal rozepsan. A jak hezky pise autor ... "vybabrali jste sami zo sebou". Tak jsem to zkusil na jinym notebooku, starsim, kde to uefi neni tema, ale nejde to stejne.
v tvym navodu havaruji jiz v bodu 1), ktery neni dal rozepsan. A jak hezky pise autor ... "vybabrali jste sami zo sebou". Tak jsem to zkusil na jinym notebooku, starsim, kde to uefi neni tema, ale nejde to stejne.
-

"+" jsem viděl v jiným videu. U mě je to šedý. Nejde kliknout.
Je to divné. Bolo by fajn, keby sem vedel postnúť sceenshot s tým šedým "+". Možno je to nejaká blbosť, ktorú prehliadame, Urob trebárs mobilom fotku, a šupni ti sem. Keď budeš písať text, daj si voľbu "upravit v editoru a vľavo dolu cez "prílohy" to pošlešU mě je to šedý. Nejde kliknout
- Přílohy
-
- prilohy.png (11.28 KiB) Zobrazeno 2724 x
Linux Mint 21.3 Cinnamon 64b
Dobrá nálada naserie toľko ľudí, že je dobré si ju zachovať
Pise sa tam o nastaveniach v UEFI-BIOS , kde je nutne upravit z ktorych zariadeni sa bude spustat boot a v akom poradi.Viktor_EX píše:v navodu havaruji jiz v bodu 1), ktery neni dal rozepsan.
Niekedy staci dat DVD, CD alebo USB nad Harddisk aby sa to dalo pouzit.
Niekedy je nutne vypnut Secure Boot,
Inokedy zapnut CSM
Do nastaveni UEFI-BIOS sa dostanes, ked po zapnuti notebooku sa objavi logo vyrobcu,
a vtedy je nutne zmacknut jedno tlacitko v hornom rade od ESC az po DEL.
Napriklad Asus a Toshiba ma F2, HP ma F8 ... atd....
U kazdeho modelu to vsak nemusi platit, preto Ty ako uzivatel sa mas oboznamit ako to funguje na tvojom notebooku.
.
ale mě to bootuje. na jednom NB normalne spustim LM z flashky. musím UEFI tema jestě dál řešit?
ten screenshot za chvili pridam. musim srazit wokna a spustit instalaci LM z flashky
ten screenshot za chvili pridam. musim srazit wokna a spustit instalaci LM z flashky
je možný, že se svými 4-mi příspěvky nemám povoleno přidávat přílohy?
To je blbosť. Musíš byť samozrejme prihlásený a ako som písl, prepnúť sa z okna "Rychlá odpověď" tlačítkom "Upravit v editoru & náhled" do druhého okna a tam máš volbu "prílohy" ako som poslal screenshot. Nečítal si to?nemám povoleno přidávat přílohy?
Linux Mint 21.3 Cinnamon 64b