Opět zdravím,
zavedl jsem si dva monitory, bohužel každý od jiného výrobce, nevíte, přes jaký program jde sjednotit jas, kontrast a barevnost na obou? A pak také, abych si v jednom mohl video maximalizovat a ve druhém normálně pracovat?
Předem děkuji.
Moment. stav:
Mám dva monitory, plochu mám rozdělenou na polovic - jedna strana na jednom monitoru, druhá na druhém. Mohu klasicky přejíždět a přetahovat aplikace z jednoho na druhý, ovšem monitory jsou odlišné z hlediska barvy, jasu atp. Pokud na jednom maximalizuji video, nemohu klikat - resp. jakmile kliknu na druhém shodí se mi video na prvním.
X monitorů
Re: X monitorů
ad barva) Taky mi nějakou chvíli trvalo sjednocení. Chce to trochu poladit v nastavení ovladače. U AMD je možnost nastavit teplotu barev a každou složku barvy zvlášť. Stejné nastavení by mělo poskytovat i OSD menu jednotlivých monitorů. Jas lze nastavit pouze na monitoru.
ad fullscreen video) Klasické přehrávače, jako třeba VLC, zůstanou tak, jak je nastavíte. Smrskávání dělá flashplayer. Někde na webu jsem kdysi viděl upravenou verzi, která měla toto opravené, ale byla neoficiální.
ad fullscreen video) Klasické přehrávače, jako třeba VLC, zůstanou tak, jak je nastavíte. Smrskávání dělá flashplayer. Někde na webu jsem kdysi viděl upravenou verzi, která měla toto opravené, ale byla neoficiální.
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB