Instalace Linuxu Mint proběhla v pohodě, ale pouze verze 14.1 a z toho plyne můj první dotaz.
1. Když jsem nainstaloval Linux Mint 15, tak po dokončení instalace mi po restartu naběhla pouze černá obrazovka, verze 14.1 mi naběhla v pořádku, pouze při bootování se nezobrazuje žádné logo, jen černá obrazovka, potom monitor začne blikat a najede prostředí. Někde je asi chyba?
2. Musel jsem doinstalovat češtinu, přes "Languages" (v Nastavení systému), potom jsem dal "Uplatnit v rámci celého systému", chtělo to heslo a poté jsem se odhlásil a přihlásil, čeština zde je, ale přesto některé výrazy jsou stále anglicky, např. Open in Terminal, Create launcher a popisy programů v Menu. Jde to nějak spravit?
3. Ihned po instalaci mi systém nabídl aktualizace (116 aktualizací), klikl jsem na ikonu, která aktualizace oznamovala a otevřel se "Správce aktualizací", zde byla jen jedna, dal jsem tedy "Nainstalovat aktualizace" a poté mi naběhlo 352 aktualizací, všechny jsem tedy nainstaloval a systém je aktuální, to je asi v pořádku, že?
Pozn. Používám Linux Mint 14.1, prostředí Cinnamon.
Procesor: AMD Phenom II X4 955, GK: ATI Sapphire HD6850
P.S. Grafika je v "Nastavení systému" --> "Podrobnosti" tato: Gallium 0.4 on AMD BARTS