jsem začátečník v užívání linuxu, i když to není můj první pokus o přestup. Předchozí, poměrné velké problémy, mě ovšem odradily (při pokusech s ubuntu), ale tehdy jsem nezašel až tak daleko, abych se ptal i na fóru

Problém je následující: konečně (asi na třetí pokus) jsem nainstaloval poslední verzi Linux Mint 15: Oliva (x86-64). Instalace proběhla zdárně, ale při pokusu o vypnutí systému (tlačítkem a příkazem z terminálu(sudo shutdown -h now)) dojde k vypnutí na cca 0,5 s a opětovnému zapnutí. (čas odhaduji jen podle toho, jak se to asi liší od funkce restart).
Už jsem vyzkoušel v biosu vypnout všemožná wake-on, zkoušel jsem i defaultní bios, ale nic nepomáhá, PC jde vypnout jen na tvrdo (podržení tlačítka).
Na běžný hardware (deska, zdroj) to moc netipuji, se starou/ paralelní instalací (na jiném disku, připojeném střídavě) winXP mi to vypíná v pohodě. Mám určitá podezření možná na nějaký ovladač, ale je to jen hádání, nemám zkušenosti...
Díky za jakoukoliv radu (klidně i tip na jinou distribuci)
Miky
sestava: deska gigabite GA-MA78GM-S2H, AMD Athlon 64 X2 5000+, 4GB RAM, Disk Seagate Barracuda 7200.9, 80 GB