HP Pavilion 15 - problém s instalací
-
- Kontaktovat uživatele:
HP Pavilion 15 - problém s instalací
Zdravím, mám problém a nevím si s ním rady. Mám notebook HP Pavilion 15-e042sc (i3-3110M, AMD Radeon HD 8670M; http://www.hpmarket.cz/productOpt.asp?k ... 65EA&r=sc1) a nedaří se mi nainstalovat LM16. Stejně tak mi nejde rozběhnout ubuntu 13.10 ani 14.04 alpha 1, 2 - podle všeho je problém s grafickou kartou - na ubuntu se objeví hláška, že systém běží v nízkém grafickém módu (černá obrazovka a okno s hláškou), instalace LM16 havaruje už v průběhu... Aktuálně používám ubuntu 13.04, při povýšení ze systému se opakuje problém jako při čisté instalaci... nevíte někdo, co s tím? Nechce se mi notebook posílat do světa, ale takhle...
Re: HP Pavilion 15 - problém s instalací
ak to inštaluješ z flash, pri prvom okne stlač tab a zmeň
quiet splash --
na
quiet splash radeon.modeset=0
-------
ak z live dvd, po nabehnutí úvodnej obrazovky:
šípka dolu -> tab -> e -> predposledný riadok prepísať :
quiet splash $vt_handoff (alebo čo tam bude)
na:
možno pomôže
quiet splash --
na
-------
ak z live dvd, po nabehnutí úvodnej obrazovky:
šípka dolu -> tab -> e -> predposledný riadok prepísať :
quiet splash $vt_handoff (alebo čo tam bude)
na:
možno pomôže
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: HP Pavilion 15 - problém s instalací
Díky za tip, ale ve výsledku nepomohlo - LM16 nabootuje LIVE, nicméně instalace po chvíli spadne s údajnou chybou disku (vyzkoušeno více distribucí i vícekrát vypáleno a chyba se opakuje) a v případě ubuntu, resp. xubuntu systém nainstaluje, nicméně po restartu naběhne startovní logo a pak jen černá obrazovka se "zamrzlým" kurzorem... asi rezignuju
(resp. počkám na finální ubuntu 14.04 LTS/LM17 a když to nepomůže, měním počítač...)