Linux Mint po zasunutí USB flashky Nemo ignoruje [vyřešeno]

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zpráva
Autor
balkanac

Linux Mint po zasunutí USB flashky Nemo ignoruje [vyřešeno]

#1 Příspěvek od balkanac »

Zdravím,

nainstaloval jsem po Olivii Linux Mint Petru a ta mi ignoruje flash disky, byl jsem zvyklý že se disk objevil na levé straně okna Nema anebo se otevřelo nové okno, teď mě prostě ignoruje..
balkanac

Re: Petra - po zasunutí usb-flashky Nemo ignoruje

#2 Příspěvek od balkanac »

aha, tak jedno USB má asi poruchu na drátě, jiné sice fungujou, ale vyhodí tuto chybu:

Kód: Vybrat vše

Device /dev/sdb1 is already mounted at `/media/usb0'.
ulo

#3 Příspěvek od ulo »

Než na těch funkčních USB připojíš flashku a pokud ti bude znovu hlásit to info výše, tak nejprve přes terminál odmountuj příkazem:

sudo umount /dev/sdb1
pak zkus znovu flashku zasunout.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
balkanac

#4 Příspěvek od balkanac »

nepomáha, ale i když to vyhodí tu chybu připojí se, jen zřejmě né tam kam očekává nebo co... prostě připojuje na media/usb
ulo

#5 Příspěvek od ulo »

Pokud se mu nelíbí ten adresář /media/usb0, ale zároveň to v pořádku připojí do nového adresáře /media/usb, tak bych normálně ten první smazal (musí se to ale udělat pod admin právy) a systém si ho pak znovu vytvoří sám, pokud ho bude ještě potřebovat.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
balkanac

#6 Příspěvek od balkanac »

/dev/sdb a /dev/sdb1 se vytvoří po připojení flashky a po odpojení zase zmizí. Kdyžtak se kouknu do logu, jestli tam něco není.
ulo

#7 Příspěvek od ulo »

To je ale v pořádku - po připojení flashky se automaticky přimountuje a systém jí vidí jako /dev/sdb1 a podle toho si v adresáři /media vytvoří "pracovní" adresář se jménem flashky (s takovým, s jakým byla naformátována nebo pokud nebyla pojmenována, tak tam může být změť písmen a čísel) a po vysunutí flashky všechny ty "pracovní" adresáře a zařízení ze systému zase zmizí - toho se vůbec nemusíš lekat a řešit to. Hlavní je, aby ses na flashku dostal a mohl s ní pracovat.
Takže toto je normální chování a ted nevím, jestli si rozumíme a jestli byl tedy prvotní problém vyřešen tím rozpoznáním vadného USB portu :-)
balkanac

#8 Příspěvek od balkanac »

ano, to jo ,ale místo aby se to pouze připojilo a objevilo v manažeru, tak to navíc vyhodí tuto hlášku, jinak na flashku se dostanu, třeba na starším Mintu na notesu (asi o 2 řády) se to připojí a automaticky otevře okno flashky, tady mi to vyhodí jakože error, okno sice neotevře ale je připojeno. mám dojem že ten Mint upadá..
admin

#9 Příspěvek od admin »

No, poslední tři slova jsem jako neviděl.... Přesný opak je pravdou, pokud by to bylo jak tvrdíš, tak by to asi nefungovalo nikomu. Je-li to jen u jednoho, tak je to buď chyba hardwaru nebo je chyba mezi klávesnicí a židlí.....
ulo

#10 Příspěvek od ulo »

Já se taky přikláním k tomu, že se to stává individuálně a jsi tu první s tímhle problémem pokud si dobře pamatuju. Těžko už radit, když ani nevíme, co jsi dělal předtím než se ti to začalo objevovat. Dej sem i výpisy z terminálu bez připojené flashky:

ls -l /media
a pak stejný příkaz s připojenou flashkou.

- posláno z Tapatalku -
Zamčeno