Linux Mint po zasunutí USB flashky Nemo ignoruje [vyřešeno]
Linux Mint po zasunutí USB flashky Nemo ignoruje [vyřešeno]
Zdravím,
nainstaloval jsem po Olivii Linux Mint Petru a ta mi ignoruje flash disky, byl jsem zvyklý že se disk objevil na levé straně okna Nema anebo se otevřelo nové okno, teď mě prostě ignoruje..
nainstaloval jsem po Olivii Linux Mint Petru a ta mi ignoruje flash disky, byl jsem zvyklý že se disk objevil na levé straně okna Nema anebo se otevřelo nové okno, teď mě prostě ignoruje..
Re: Petra - po zasunutí usb-flashky Nemo ignoruje
aha, tak jedno USB má asi poruchu na drátě, jiné sice fungujou, ale vyhodí tuto chybu:
Kód: Vybrat vše
Device /dev/sdb1 is already mounted at `/media/usb0'.
Než na těch funkčních USB připojíš flashku a pokud ti bude znovu hlásit to info výše, tak nejprve přes terminál odmountuj příkazem:
pak zkus znovu flashku zasunout.
sudo umount /dev/sdb1
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
LinuxMint 17.3 KDE (32b) - DELL Latitude D530
nepomáha, ale i když to vyhodí tu chybu připojí se, jen zřejmě né tam kam očekává nebo co... prostě připojuje na media/usb
Pokud se mu nelíbí ten adresář /media/usb0, ale zároveň to v pořádku připojí do nového adresáře /media/usb, tak bych normálně ten první smazal (musí se to ale udělat pod admin právy) a systém si ho pak znovu vytvoří sám, pokud ho bude ještě potřebovat.
LinuxMint 17.3 KDE (64b) - AMD Athlon II X2 270, MB ASUS M5A78L LE, RAM 8 GB, ATI Radeon HD4350
/dev/sdb a /dev/sdb1 se vytvoří po připojení flashky a po odpojení zase zmizí. Kdyžtak se kouknu do logu, jestli tam něco není.
To je ale v pořádku - po připojení flashky se automaticky přimountuje a systém jí vidí jako /dev/sdb1 a podle toho si v adresáři /media vytvoří "pracovní" adresář se jménem flashky (s takovým, s jakým byla naformátována nebo pokud nebyla pojmenována, tak tam může být změť písmen a čísel) a po vysunutí flashky všechny ty "pracovní" adresáře a zařízení ze systému zase zmizí - toho se vůbec nemusíš lekat a řešit to. Hlavní je, aby ses na flashku dostal a mohl s ní pracovat.
Takže toto je normální chování a ted nevím, jestli si rozumíme a jestli byl tedy prvotní problém vyřešen tím rozpoznáním vadného USB portu
Takže toto je normální chování a ted nevím, jestli si rozumíme a jestli byl tedy prvotní problém vyřešen tím rozpoznáním vadného USB portu

ano, to jo ,ale místo aby se to pouze připojilo a objevilo v manažeru, tak to navíc vyhodí tuto hlášku, jinak na flashku se dostanu, třeba na starším Mintu na notesu (asi o 2 řády) se to připojí a automaticky otevře okno flashky, tady mi to vyhodí jakože error, okno sice neotevře ale je připojeno. mám dojem že ten Mint upadá..
No, poslední tři slova jsem jako neviděl.... Přesný opak je pravdou, pokud by to bylo jak tvrdíš, tak by to asi nefungovalo nikomu. Je-li to jen u jednoho, tak je to buď chyba hardwaru nebo je chyba mezi klávesnicí a židlí.....
Já se taky přikláním k tomu, že se to stává individuálně a jsi tu první s tímhle problémem pokud si dobře pamatuju. Těžko už radit, když ani nevíme, co jsi dělal předtím než se ti to začalo objevovat. Dej sem i výpisy z terminálu bez připojené flashky: a pak stejný příkaz s připojenou flashkou.
- posláno z Tapatalku -
ls -l /media
- posláno z Tapatalku -