problikává okno nastavení zvuku, obrazu apod.

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
nikoho

problikává okno nastavení zvuku, obrazu apod.

#1 Příspěvek od nikoho »

zdravím, jsem nováček jak v mintu (mám 16 "petru", cinnamon 32), tak zde na fóru a ačkoliv linux stále v podstatě nepobírám (třebas šíleně dlouhé kódy názvů jednotlivých diskových jednotek mi přijdou úsměvné), tak mě dost štve jedna taková "prkotina", kterou je to zatracené problikávání grafického rámečku s nastavením hlasitosti, ostrosti obrazu nebo vypnutí či zapnutí bluetooth atd. :(
používám FN klávesu a když ji držím "nad rámec" tak se to pak pěkně celé zblázní a problikává mi tam ten šedivej čtvereček o sto šest - což mi samosebou dost vadí..
nevíte jak z toho ven?? chtěl bych, aby se to necyklilo a mint bral v potaz každé zmáčknutí (podržení) jen jako jeden klik..
doufám, že jsem tu grafickou prkotinu popsal srozumitelně :)
díky za reakce
Allconius

Re: problikává okno nastavení zvuku, obrazu apod.

#2 Příspěvek od Allconius »

Ahoj, mě zase přijde úsměvné být omezený písmeny abecedy:-) v linuxu aspoň nemusím řešit jaký mám volný písmena. Název zařízení si změníš jednoduše v programu gparted (Gparted-zařízení-VYBRAT-pravým odpojit-pravým název). Co se týká toho problikávání tak sem zkus hodit printscreen pokud je to možné, nevím jaký rámeček máš na mysli.
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
segfault

#3 Příspěvek od segfault »

Dlouhé názvy jednotek má i Windows (GUID) např.:

Kód: Vybrat vše

\\?\Volume{47ba2efc-2db1-11e0-88f8-806e6f6e6963}\
    C:\
Použití UUID zajišťuje identifikaci jednotlivých oddílů, která je v čase neměnná. Pojmenování zařízení v /dev se mění. Další možností, jak identifikovat oddíly jsou labely viz předchozí příspěvek. Ty by měly být také unikátní, ale na rozdíl od UUID si je volí uživatel.
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
spermosh

#4 Příspěvek od spermosh »

tak s UUID prece vubec neprijdes do styku, jako uzivatel...disk si klidne muzes namountovat do slozky a zvolit si nazev, jaky chces...
Linux Mint 17.3 x64 & Cinnamon 2.8.6
Zamčeno