nefunguje kamera ve Skype for linux

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a ovladači
Zpráva
Autor
Uživatelský avatar
Ventero1
Guru Mintu
Příspěvky: 1717
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: nefunguje kamera ve Skype for linux

#31 Příspěvek od Ventero1 » 24 led 2021, 17:24

Hledej ...
.. ale pochybuji. A nejsem si jist, jestli je i u nových androidů k nim klient pro linux ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

soundeng
Příspěvky: 79
Registrován: 03 říj 2018, 07:55

Re: nefunguje kamera ve Skype for linux

#32 Příspěvek od soundeng » 24 led 2021, 17:33

Nemáte někdo zkušenost z touhle?
C-Tech CAM-11FHD

Uživatelský avatar
menom
Guru Mintu
Příspěvky: 2101
Registrován: 12 pro 2012, 15:10

Re: nefunguje kamera ve Skype for linux

#33 Příspěvek od menom » 24 led 2021, 21:28

akojak píše: 24 led 2021, 16:40 Našiel som kopec mobilov Nokia cca. 8-11 rokov staré. Je možné tiež použiť s linuxom ako kamery?
.

O tom pochybujem, ale mozes ich pouzit po pripojeni cez kabel do usb portu ako modem

na mobilny internet, ak to dovoli baterka a sim poskytuje data ...

:P

.

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2498
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: nefunguje kamera ve Skype for linux

#34 Příspěvek od juhele2014 » 25 led 2021, 16:35

Pár slov k tomu hardware. Měl sem trochu tušení, že to nebude nic nového, žel stalo se ... Bios 14 let starej, paměti DDR2, kernel řady 4.x, trochu chápu, proč skype blbne. Ale jde jen o zpracování zvuku a obrazu, takže nic extra náročnýho, ale mám pár postřehů.

1- určitě by pomohla grafická karta, dle spec. je tam PCI-E16x, takže výpočty obrazu by řešila karta, nikoliv CPU
2- ve výpisu nevidím RAM. Jestli můžeš, tak aspoň 4GB.
3- kernel povýšit na řadu 5.x , i když na tomto stroji ... :?: Já osobně mám s řadou pět na LM 19.2 xfce pozitiv. zkušenosti.
4- fullhd obraz v tvém případě ztrácí smysl, bo monitor provozuješ na rozměru hd ready, tj. 1280x1024 (baj voko), takže bys to ani u sebe nemohl řádně zkontrolovat, jestli ta kamera je full HD, nebo není.
5- neuděláš chybu ani s kvalitní zvukovou kartou do PCI slotu, tedy v případě ext. mikrofonu. To by bylo výrazně lepší než. mikrofon v kameře.

Vrátil ses s tím železem o 14 let zpátky, takže není divu, že skype protestuje. S procesorem C2D přetočeným na 3GHz sem dohrál před pár lety Farkraje i Stalkera, nebo Metro, pravda jinej bord + grafická karta NVidia. Takže to jde. Pár námětů na přemejšlení máš, takže napiš, co je reálný, a co ne ... :idea:

soundeng
Příspěvky: 79
Registrován: 03 říj 2018, 07:55

Re: nefunguje kamera ve Skype for linux

#35 Příspěvek od soundeng » 25 led 2021, 17:36

juhele2014 : Díky za tak podrobné informace. Možnosti mám omezené. PC je ve formě SFF, tedy bedně o nízkém profilu a do toho kupovat rozšiřující karty je potíž. Máš pravdu, že je to starý stroj. Jsou v něm 4 GB paměti. Popravdě, nechce se mi kvůli kameře investovat další obnos možná vyšší, než cena kamery samotné. Externí mikrofon používám často, tenhle PC zvládá s přehledem jak nahrávat, tak zpracovávat i zvuk o studiové kvalitě. Jestli by pomohl Linux 20 a mírně novější stroj, mám ho hned vedle, ale jsem konzervativní a když něco funguje, nerad to obnovuji. Už jsem se několikrát zvlášť při přechodu na novou verzi OS spálil. Možná tedy zkusím zapnout ten druhý stroj a zkusit, jestli na něm Skype nepojede lépe. Sice pak budu muset ponastavovat moře jiných aplikací, abych je měl tak, jak teď, no ale jednou upgrade přijít musí.

Uživatelský avatar
Ventero1
Guru Mintu
Příspěvky: 1717
Registrován: 31 říj 2016, 14:17
Bydliště: Sokolov, Olomouc

Re: nefunguje kamera ve Skype for linux

#36 Příspěvek od Ventero1 » 25 led 2021, 18:51

Na 20 spíše nepřecházet.
RAM by to chtělo určitě 4GB. Pokud jedeš na 2GB, tak osobně bych opustil Mint a rozhodně bych volil xfce prostředí ...
Zvuky jsou mantrami a myšlenky moudrostí, prostě proto, že se mohou objevovat ...

juhele2014
Guru Mintu
Příspěvky: 2498
Registrován: 19 kvě 2014, 17:47

Re: nefunguje kamera ve Skype for linux

#37 Příspěvek od juhele2014 » 25 led 2021, 22:43

Pustil, resp. instaloval jsem si skypeforlinux do flešky s LM 19.2 xfce, 64bit, bez abgrejdů, jestli se to povede. Na jiný distra, i novější, to psalo dependenci něco - často lib knihovna. Tady se to povedlo, takže na NTB HP 650 G1, kde je procák i5 a 4GB RAM, to šlo napoprvé. Ovšem bez kamery, mám jí v biosu zakázanou. Při testu mikrofonu byl vytížen CPU asi na cca 10%, to není tak tragický. Ale RAM si ukousl docela hodně, v task manageru to bylo celkem 6 vláken o celkové velikosti 662MB. :shock: Vem to čert, ale nikde sem neviděl manuální nastavení kvality zvuku nebo obrazu, asi to program dělá automaticky, to může být kámen úrazu. Jestli má někdo pomalejší stroj, možná se ozve, jak mu skype funguje, ale uživatelé na foru jsou zde spíš nesmělí, až zamlklí, tedy až na známé firmy :) tak uvidíme, no ... 8-)

Odpovědět