Problém s bootováním [vyřešeno]

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
Pacula
Kontaktovat uživatele:

Problém s bootováním [vyřešeno]

#1 Příspěvek od Pacula »

Ahojte, mám problém,se kterým si nevím rady. Mám starší pc značky LENOVO Think centre. V minulých dnech jsem si chtěla nainstalovat LM 17. Jelikož u tohoto pc nelze bootovat s USB musela jsem z DVD. Vypálila jsem si obraz, vložila do mechaniky. Mint se rozbaloval, mechanika pracovala. Jenže nakonec černá obrazovka. Prostě se nechce dočíst. Po několika pokusech a výměny dvd mechaniky za novou, problém nezmizel. jinou možnost bootu nemám. Libor mi dal odkaz na jedno forum, kde mají stejný problém. http://forums.linuxmint.com/viewtopic.p ... 9&t=126234 No něco jsem z toho pochopila.
Jenže v mém Biosu, či co to je, žádnou takovou možnost nevidím, a nevím jak postupovat. Přiložím pár screenshotů pro ukázku.
Pokud by někdo mohl pomoci, budu ráda..Opravdu jsem se těšila na 17, ale bohužel smůla zapracovala.
Děkuji Pavlína :-)
Přílohy
2014-05-20.jpg
2014-05-16.jpg
Bohatyr

Re: Problém s Bootováním :-o

#2 Příspěvek od Bohatyr »

Ahoj,
prvně moc nevěřím, proč by nemělo jít na thinkcentre bootovat z USB, uz jsem jich pár viděl a druhá věc, odkaz popisuje jak vyřešit tuto chybu na notebooku a to zakázáním wifiny v biosu a pak již v nainstalovaném systému jejím zapnutím, což se tebe netýká, máš PC.
Někdy pomůže ta nejjednodušší věc, zkus nastavit bios do defaultního nastavení a toto ulož.
Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB
Pacula
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pacula »

Tak problém asi vyřešen.. chyba a nevím proč byla asi v nestabilní verzi Mintu.. Dokonce jsem i objevila bootování z USB a zkusila jsem jinou distribuci a instalace fungovala v pohodě. Budu si muset počkat na Stable verzi.
Pacula
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Pacula »

Takže problém není vyřešen.. problém přetrvává..
Myslela jsem že je to Rc verzí, a čekala na stabilní, a ani ta nejde..stejná věc..
Když mi Bohatyr napsal že jde na tomto PC bootovat z Usb, i to jsem zvládla a nastavila, bez úspěchu.
Abych vyloučila možnost chyby na pc, zkusila jsem jinou distribuci jak z DVD tak z USB, šla jak po másle, jen ten Mint 17 ne a ne..
Prostě už nevím..zkoušela jsem nápady jiných i svých ale marně. Bohužel možnosti už moc nemám, takže ať chci nebo ne, budu muset změnit Distribuci na dobro..
admin

#5 Příspěvek od admin »

Pačulko, ještě zkus zjistit, co tam máš za procesor, t.j. přesně značku a typ.
Bohatyr

#6 Příspěvek od Bohatyr »

Pačučičililinko :D

To by bylo aby se na to nepřišlo, ale lepší by bylo řešit problém na "pokecu", kde se dá reagovat určitě rychleji. V případě úspěchu / neúspěchu to stejně můžeme napsat i sem, aby i ostatní v budoucnu mohli nalézt řešení.
Bohatyr

#7 Příspěvek od Bohatyr »

Nazdar,

ještě je třeba znát co máš za stroj. Thinkcentre má více modelů. Můžeš ofotit štítek na PC nebo zkus do terminálu:

sudo dmidecode -t system

* pro pochopení: můžeš vlastnit např. Thinkcentre A70
a ješte lépe je znát tzv. MT ( machine type ): xxxx - xxx
Pacula
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Pacula »

Tak musím konstatovat, že jak jsem si myslela že, že problém bude u mě nějaká blbost tak se stalo.
Bylo to zřejmě kabelem VGA. Jen tak ze zoufalství jsem zkusila pc napojit na tv s vlastním VGA a fungoval i po několika restartech.
Napojila jsem ho zpět na pc kabel a černo. Divné mi je že jiná distra vidět byla, takže by mě to nenapadlo.. od včera jsem pc několikrát nahodila a je vše v pořádku.
Tímto všem děkuji, a omlouvám se. Nakonec z toho vylezla opravdu blbost.
Zamčeno