Prohlížeče někdy nezobrazují stránky

WiFi, drátové sítě atd.
Zamčeno
Zpráva
Autor
HEKTOR

Prohlížeče někdy nezobrazují stránky

#1 Příspěvek od HEKTOR »

Zdravím všechny linuxáky!

Mám následující problém s prohlížením webu:
Při surfování nějakou dobu vše funguje tak jak má, ale po chvíli prohlížeč přestane zobrazovat všechny další požadované stránky a pouze „předstírá“ činnost. Chvíli na to pak oznámí, že server nebyl nalezen. Divné však je, že prohlížeč v jeden okamžik sice „nechce" načítat žádné weby, ale stahovat soubory normálně může. Stejně tak i streamování internetových rádií ve VLC celou dobu funguje bez sebemenších výpadků. K připojení do sítě využívám wifi. Pokud se od sítě odpojím a ihned se připojím zpět, vše zas nějakou dobu funguje tak jak má. Pokud vydržím čekat až do zobrazení upozornění o nedostupnosti webu, většinou se hned po stisku F5 nedostupná stránka zobrazí. K připojení jsem včera vyzkoušel použít i kabel. Výpadky možná nebyly tak časté, ale přesto existovaly. Stejné problémy jsem měl i dříve v Kubuntu. Nyní pracuji v dualbootu společně s Win7, ve kterém prohlížeče normálně fungují.

- Jako prohlížeč používám Firefox, ale situace je stejná i v prohlížeči Chromium
- Mám notebook Lenovo Ideapad Z510 (Core i5, GeForce GT740M)
- OS Linux Mint 17 64bit s prostředím Cinnamon

Předem děkuji za Vaše rady
segfault

Re: Prohlížeče někdy nezobrazují stránky

#2 Příspěvek od segfault »

To vypadá na nějaký problém s DNS a nestabilním připojením. Toto by mohla vyřešit instalace cachovacího DNS serveru unbound nebo se kouknout, jestli běží dnsmasq.
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
HEKTOR

Re: Prohlížeče někdy nezobrazují stránky

#3 Příspěvek od HEKTOR »

Po nainstalování balíku unbound se zdá, že problém je vyřešen. Mockrát děkuji za pomoc!
Zamčeno