Problém s qjackctl a klávesami

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
Pepsa

Problém s qjackctl a klávesami

#1 Příspěvek od Pepsa »

Zdravím, pomocí qjackctl a qsynth hraji na klávesy. Jednou během hraní bylo ticho a od té doby si s tím nevím rady. Základní problém je v tom, když spustím qjackctl a dám „spojit„ v kolonce ALSA-MIDI klávesy nejsou zobrazeny, takže je nemůžu s ničím propojit.
Klávesy po připojení do usb svítí. Program jsem zkoušel odinstalovat a nainstalovat, ale nepomohlo to. Neví někdo co s tím ? :) Děkuji.
Allconius

Re: Problém s qjackctl a klávesami

#2 Příspěvek od Allconius »

Ahoj a neinstaloval jsi mezitím něco? Já si jednu dobu hrál s Hydrogen v kombinaci s Yoshimi takže přesně vím o čem mluvíš, mě zas najednou v qjackctl nějak zmizely výstupní bedny. No podle toho co píšeš tak nějak zmizely ty klávesy, předpokládám, že když dáš:

Kód: Vybrat vše

lsusb
tak je tam máš. Asi bych zkusil virtualbox hodit čistou instalaci a hodit tam ten qjackctl a qsynth. Většinou když jsem vrtal v tom qjackctl tak jsem si nakonec nějak rozbil zvuk úplně, že mi pak nejel zvuk .
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
Pepsa

#3 Příspěvek od Pepsa »

Díky za radu, vypadá to, že klávesy jsou nějaký vadný, protože i když jsou připojené, či ne, výpis z lusb je stejný, jen je mi divný, že normálně svítí :)
Co se týče zvuku, mě se někdy stalo, že po vypnutí qjackctl nešel vůbec systémovej zvuk, to pak stačí napsat tohle a spraví se to: sudo alsa force-reload
Pepsa

#4 Příspěvek od Pepsa »

Proměřil jsem usb kabel a jeden kontakt je vadný :roll: Nenapadlo mě ho proměřit či vyměnit, když klávesy svítily.. takže příspěvek může být vymazán. :D
Zamčeno