Připojení k drát. síti a LM Cinnamon 17.3 [vyřeš. reinstalem] Vyřešeno
Re: Připojení k drátové síti a Linux Mint Cinnamon 17.3
Profil 1 je pro školní síť a druhý je testovací pro zkoušku nastavení taktéž pro školní síť abych si to originál nastavení nerozhodil. Mám Toshibu. To HP je jen HP Device Manager pro tiskárnu. Uvidím co bude v mých silách ale vrtat se mě v tom moc nechce abych to pak ne.... Nejspíš to nechám na někom zkušenějším. Ten BIOS nechám prověřit.
Problém nejspíše vyřešen. V BIOSu jsem u ''wake on LAN'' nastavil místo disabled položku enabled. Už jsem PC dvakrát restartoval a zatím se drátová síť pokaždé rozběhla. Děkuji moc za vaši pomoc. Hlavně za nápad kouknout na ten BIOS. Jen mě pořád vrtá hlavou proč to předtím jednou šlo a jednou ne.
...r8169-ku vymenis za r8168...
...a na navod ma nepytaj,,,linux mam asi 3 tyzdne...
-

...dakujem za ironicku poznamku...pre problemy s internetom netreba mat OS linux...
Re: Připojení k drátové síti a Linux Mint Cinnamon 17.3 [vyř
Dnes jsem opět zapnul PC a je to zas při starém. Výměna ovladače za r8168 je sice pěkná věc, ale nikde jsem (ani tady) nenašel srozumitelný a pochopitelný návod. Navíc když stáhnu ovladač k mé kartě, tak jeho název je r8101. Nejde mi to vůbec do hlavy. Je škoda že neexistuje nějaký rozumnější způsob jak ho nainstalovat.
...ked ta mas aj win.tak problem je riesitelny...ked nie tak asi ti pomoze...
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2304597
...to som vygugloval,bo som linux mantak...
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2304597
...to som vygugloval,bo som linux mantak...
Děkuji za odkaz. Ještě uvidím jak budu postupovat. Dnes jsem řešení této problematiky věnoval asi cca 3 hodinky a podařil se mě najít na zdejším foru příkaz sudo modprobe r8169 kterým jsem pevnou síť před chvílí rozjel. Uvidím zdali příkaz bude fungovat i příště. Trvalý způsob mě zatím negunfuje. Ale třeba se to poddá. Občas jsem z toho na rozpacích, ale já se nevzdám. Na to jsem si Linux až moc oblíbil. I přesto, že jsem jen pouhý běžný uživatel.
Definitivní vyřešení problému přeinstalací celého PC. Ovladač 8169 zůstal, avšak vše jinak běží jak má.