Zabezpečení HDD a prac. prostředí
Zabezpečení HDD a prac. prostředí
Zdravim,
stala se mi nemilá věc. při instalaci z USB jsem si nastavil zabezpečení HDD a prac. prostředí.
Dal jsem si stejný heslo, jenže mne to pustí jen přes heslo HDD, pracovní prostředí mi heslo nevezme.
Zkoušel jsem recovery mode a ten samý problém. Ptám se teda na reinstalaci systému.
Jak to obejít popřípadě znova udělat reinstal a tomuhle se vyhnout?
stala se mi nemilá věc. při instalaci z USB jsem si nastavil zabezpečení HDD a prac. prostředí.
Dal jsem si stejný heslo, jenže mne to pustí jen přes heslo HDD, pracovní prostředí mi heslo nevezme.
Zkoušel jsem recovery mode a ten samý problém. Ptám se teda na reinstalaci systému.
Jak to obejít popřípadě znova udělat reinstal a tomuhle se vyhnout?
Re: Zabezpečení
stačí spustit live, přihlásit se pod roota, namountovat oddíl s kořenovým systémem, udělat chroot a nastavit si nové heslo
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
CPU: Ryzen 9 3600X (12 core); RAM: 32 GiB
O to se snažim a to se mi nedaří.segfault píše:stačí spustit live, přihlásit se pod roota, namountovat oddíl s kořenovým systémem, udělat chroot a nastavit si nové heslo
Já mam zkušenosti se suse, ale tohle mne celkem překvapilo...
Původně na ntb byli win 10.
Potřebuju monentálně návod jak pro debila.
Mně se prostě LIVE Mint nespustí z flash. Teď se mi ještě zahesloval zas****j bios
Mno, tak to už nevím, jak na to.
Fedora 32 MATE 64bit; kernel 5.8.11
Rozšifrovat heslo pro BIOS se mi už povedlo, už se zase připojim a vyžaduje to po mně login s heslem do pracovního prostředí. A tady je kámen úrazu, heslo je stejný jak první passphrase. Teď jen prolomit to poslední heslo s uživatelem.
Ví někdo jak na to? nejhorší je, že mi nejde bootovat ani z USB kvuli zformátování disku :-/
Teodor píše:Rozšifrovat heslo pro BIOS se mi už povedlo, už se zase připojim a vyžaduje to po mně login s heslem do pracovního prostředí. A tady je kámen úrazu, heslo je stejný jak první passphrase. Teď jen prolomit to poslední heslo s uživatelem.
Ked heslo poznas, tak jaky je problem ho zadat.heslo je stejný jak první passphrase.
Ked mas heslo k BIOS/UEFI tak nastav moznost boot z USB na 1 miesto hore nad Boot z HDD.Teodor píše:Ví někdo jak na to? nejhorší je, že mi nejde bootovat ani z USB kvuli zformátování disku :-/
Ak mas v tom BIOS/UEFI volbu Secure boot, tak to vypni pripadne zvol Legacy.
.
.
Bohůmžel, po zadání hesla na HDD popřípadě do BIOSu, se mi to sice spustí, zadám passphrase načte se, ale už se nejde nalogovat do prac. prostředí. V BIOSu mam legacy nastaveno, mam nastaveno bootování z USB jako first a nejde to. Nejde spustit ani liveUSB, po rozmluvě se servisem to vypadá na chybu někde jinde, laptop je v záruce takže nejspíš flash BIOSu a zformátování HDD. Jinak, výše popsané jsem zkoušel okamžitě než jsem sem psal... 

...skus este inym programom vypalit live USB...
...a BIOS nieje pre bezneho koncoveho pouzivatela...
...a BIOS nieje pre bezneho koncoveho pouzivatela...