Problémy s první instalací [vyřešeno] Vyřešeno

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zpráva
Autor
juhele2014

Re: Problémy s první instalací

#11 Příspěvek od juhele2014 »

Compiz vypnout. S procesorem problém asi nebude, pokud jo, je možný lehce snížit na bordu napájecí napětí. (Např. z 1,2 na 1,19 V) Pokud bude i po přepastování padat, jiný kernel.
bassnux

#12 Příspěvek od bassnux »

Na ja, tak jsem asi prohrál... Už jsem tam dal zpět XP a teplota (po přepastování) je opět pod 40 v klidu.
MATE 32 i 64bit taví CPU nad 55 v klidu...
Prostě nechápu, proč Cinnamon i MATE jsou tak náročný? Špatnej ovladač GPU? Jako četl jsem dost o problémech s Nvidií, ale tak snad se to už vychytalo ne?
Zítra vyzkouším 17.3 xfce 32bit z live USB.

Jinak na svým PC to z flash najelo výborně, teplota v pohodě (tady mám CPU kolem 30 a ta byla taková i s linuxem), ale mám novější PC - i7 4770 3.4Ghz, 8GB RAM, GeForce GTX 770.

Takže problém je pouze na PC s grafikou GeForce GTS 8800 a DualCore E6400, RAM 4GB 800... Dokonce jsem jeden "hadr" vyhodil (HDD) a nechal jen ten 250 GB a RAMky jsou 2x2 GB moduly od Zeppelin v dual chanelu.
Jelikož jsem nevyřešil teplotu procesoru, tak test ramek jsem nezkoušel.
menom

#13 Příspěvek od menom »

Prostě nechápu, proč Cinnamon i MATE jsou tak náročný? Špatnej ovladač GPU? Jako četl jsem dost o problémech s Nvidií, ale tak snad se to už vychytalo ne?
Zítra vyzkouším 17.3 xfce 32bit z live USB.
Mate neni narocne, asi to co si cakal je nad moznosti stroja v tejto kombinacii.
Zapnute efekty prostredia cez compiz, hrat hru a k tomu problematicke skype.

Mozno ani 17.3 xfce nesplni to co chces.

Na starsom HW v linuxe ide o to najst verziu jadra a ovladaca s ktorym to fajn pobezi.
Najnovsie neznamena ze je to vhodne na ten HW.
Vzhladom na tu grafiku, mozno LM 13 LTS mate alebo xfce bude vhodnejsi

.
.
bassnux

#14 Příspěvek od bassnux »

Díky, teď holka zkouší 17.3 Xfce. Zatím se to drží - cca půl hoďky ;) Live USB verze, 32bit. Žádnej Compiz, pouze firewall, Minecraft a Skype.

Jako jasně, PC to není nejnovější, ale slabý to snad na tohle není - před osmi lety jsem na něm dokázal vytvořit hratelnou mapu/mód do Crysis s rozlohou několik kilometrů čtverečních + k tomu sestříhat i ozvučit HD video trailer, to celý na XP 64bit:
https://www.youtube.com/watch?v=V68w-ynpO_A
A myslím, že Crysis dokáže zahřát i dnešní PC. Samozřejmě, na nových strojích se to dnes hraje se 60 fps - když jsem před lety dělal tu mapu, tak jsem měl fps kolem 30 na začátku, 15 ke konci, kdy tam už toho bylo všeho moc... No hlavně ale dodělal, s minimem pádů a zamrzání.

No ale celý tohle pachtění se za stabilním systémem, rozebírání PC na šroubky, podmazávání CPU... mě zavedlo k tomu, že ona teplota udávaná jako Core0 a Core1 (bavim se o dvoujádru) zdá se být poněkud odlišná od teploty CPU jako takový... Ale Psensor a jiné sw v Linuxu mi nechtějí jinou ukázat.
Můžete mě navést jak nebo čím se dostanu k zobrazení teploty celého CPU + dalších senzorů na desce?
AnickaT

#15 Příspěvek od AnickaT »

bassnux píše:(...) ona teplota udávaná jako Core0 a Core1 (bavim se o dvoujádru) zdá se být poněkud odlišná od teploty CPU jako takový... Ale Psensor a jiné sw v Linuxu mi nechtějí jinou ukázat.
Můžete mě navést jak nebo čím se dostanu k zobrazení teploty celého CPU + dalších senzorů na desce?
Co zkusit lm-sensors viz článek Admina na webu Linux Mint (odkaz na článek je klikací!)
"Goro bílý pes"
Zamčeno