Přátelé, prosím o radu, čím nahradit dosluhující motherboard Asus P7P55D-E LX s procesorem Intel G6950. Při startu PC občas nenaběhne OS, po krátkém stisknutí vypínače se objeví hláška "Device cannot be configured due to a frequency mismatch" a OS Mint 17.2 naběhne až po vypnutí a novém zapnutí PC, poté, co se zobrazí menu grubu. Na netu jsem našel názor, že to ukazuje na nějaký nesoulad mezi motherboardem a (pravděpodobně) PCI, což může být pravda, protože na motherboard jsem si postupně navěšel spoustu nových komponentů a systém zároveň přestal detekovat jednu z DVD-mechanik. Vzhledem k tomu, že 7 let starý motherboard má předpotopní matici 1156, vidím to na výměnu, přičemž bych si rád ponechal stávající paměťové moduly DIMM DDR (4x2 GB, 1066 MHz), SSD ATA (Samsung 850), HDD ATA (WDC WD20EFRX-68E), grafiku (nVidia GeForce 750 GTX) a ventilátor (Spartan, ale teď zrovna neumím přesně zjistit typ...

). Takže moje otázka směřuje ke vhodné základní desce a procesoru aspoň srovnatelných vlastností jako má stávající Intel.
Rozměry motherboardu jsou 305x244 mm.
Děkuji předem za rady a doporučení.