velice pomalé kopírování USB
Re: velice pomalé kopírování USB
Děkuju, avšak o to už jsem se pokoušel před tím. Jde o to, že tento soubor má sice nějaké MB, ale stáhne se mi vždy prázdný. Zkoušel jsem stahovat i z oficiálních stránek, a to samé. A když stáhnu .exe soubor a spustím s Wine, tak to nejde nainstalovat, stále tam prý něco chybí a tak dále.
Lenovo T520
Linux Mint 18 "Sarah" Cinnamon 64-bit
Intel Core i5-2540M CPU 2.6 GHz x 2
Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
7.7GB RAM
Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
7.7GB RAM
Nemusis se bat, i kdyz nejsou videt, tak soubory tam jsou. Proste to ISO vypal na placku nebo si udelej boot flesku a udelej update biosu.
- BIOS vzdy stahuj z oficialnich stranek!!!Zkoušel jsem stahovat i z oficiálních stránek
Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB
Asi na to kašlu. Při nabootování flashky se mi ukáže modrá obrazovka s nápisem Unetbootin a jediná možnost je DEFAULT. Když zvolím, nic se nestane. NIC. Díky za snahu a rady, avšak tohle nemá příliš význam.
Lenovo T520
7.7GB RAM
7.7GB RAM
sioubor syslinux.cfg obsahuje:
default menu.c32
prompt 0
menu title UNetbootin
timeout 100
label unetbootindefault
menu label Default
kernel /ubnkern
append initrd=/ubninit
Možná jsem udělal něco špatně. Ale nevím co. Stáhl jsem originální iso s biosem a vytvořil bootovací flashku. Stalo se to, co jsem popsal již v předešlém příspěvku.
default menu.c32
prompt 0
menu title UNetbootin
timeout 100
label unetbootindefault
menu label Default
kernel /ubnkern
append initrd=/ubninit
Možná jsem udělal něco špatně. Ale nevím co. Stáhl jsem originální iso s biosem a vytvořil bootovací flashku. Stalo se to, co jsem popsal již v předešlém příspěvku.
Lenovo T520
7.7GB RAM
7.7GB RAM
Vyšťoural jsem možné řešení:
Najdi soubor /etc/default/grub a řádek, ve kterém se nachází GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="", uprav na následující:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="transparent_hugepage=never"
(pokud už v uvozovkách něco bylo, tak to k tomu přidej s oddělovací mezerou)
a pak aktualizuj grub zadáním v příkazové řádce:
update-grub
Restart a vyzkoušej
Pokud nedojde ke změně tak místo "never" vyzkoušej zadat "madvise". Ještě existuje volba "always", ale to je myslím zrovna ta problematická.
edit: toto řešení se týká původního problému s kopírováním větších souborů na usb disk
Najdi soubor /etc/default/grub a řádek, ve kterém se nachází GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="", uprav na následující:
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="transparent_hugepage=never"
(pokud už v uvozovkách něco bylo, tak to k tomu přidej s oddělovací mezerou)
a pak aktualizuj grub zadáním v příkazové řádce:
update-grub
Restart a vyzkoušej

Pokud nedojde ke změně tak místo "never" vyzkoušej zadat "madvise". Ještě existuje volba "always", ale to je myslím zrovna ta problematická.
edit: toto řešení se týká původního problému s kopírováním větších souborů na usb disk
Nejde. Ani jedna možnost. Možná jsem to špatně napsal? Dal jsem normální mezeru.... ne takové to _ ...
GRUB_DEFAULT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash transparent_hugepage=madvise"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
GRUB_DEFAULT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT=0
GRUB_HIDDEN_TIMEOUT_QUIET=true
GRUB_TIMEOUT=10
GRUB_DISTRIBUTOR=`lsb_release -i -s 2> /dev/null || echo Debian`
GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="quiet splash transparent_hugepage=madvise"
GRUB_CMDLINE_LINUX=""
Lenovo T520
7.7GB RAM
7.7GB RAM
Máš to správně, ale asi to nic nedělá, hmm.
Další možnost je zkusit v biosu vypnout "USB Legacy Support". Někomu to prý pomohlo.
Čoveče mě ne :/. Rád bych našel systém, který by neměl problém s grafickou kartou, neskákali by na mě errory, plně fungovalo kopírování.... Tohle není jízlivá poznámka, jen si tak "nahlas" běduji. Ale mám trpělivost....třeba se něco při příští aktualizaci nebo v novém pokračování Mintu změní a já slavnostně s čistým svědomím doporučím Linux všem lidem okolo sebe. Ne že bych to nedělal.... samozřejmě svobodný software vyhraje vždy a všude.... Díky za pomoc a rady všem zůčastněným, třeba se ještě na něco příjde. Díky!
Lenovo T520
7.7GB RAM
7.7GB RAM
Promin, ale timto jsi to alespon u me, jak se dnes rika, zabil:
Proc pomahat nekomu, kdo o to vlastne ani nema moc zajem?Asi na to kašlu. Díky za snahu a rady, avšak tohle nemá příliš význam.
Windows 3.11 (1993), MS-DOS 3.3, PC 386SX, 4 MB RAM, HDD 15.5 MB