LM 17 nelze nainstalovat
LM 17 nelze nainstalovat
Chtěl jsem upgradovat PC z mintu 15 na 17, ale bez úspěchu. DVD disk počítač bez problémů nabootuje, spustí se úvodní obrazovka s logem LM, ale po několika vteřinách naskočí na obrazovce jen spoustu barevných čtverečků a tím celá akce končí. Vyzkoušel jsem proto na čtyřech různých počítačích, abych zjistil zda není problém v HW, ale tři z nich reagují naprosto stejně, jen na jednom PC proběhlo celé spuštění OS, jenže jakmile se objevila plocha s ikonami, vše zamrzlo včetně klávesnice s myší. Abych eliminoval chybu při vypalování, bootovací disk jsem vypalíl 3x a to jak v Linuxech, tak pod W8, výsledek opět vždy stejný, takže chyba v disku to asi nebude. Netušíte někdo, kde by mohl být problém? Předem díky.
Re: LM 17 nelze nainstalovat
Vidím to na špatně vypálené DVD, zkontroluj součet MD5. Zlobí hlavně DVD, vypálená pomocí NERO.
Zkoušel jsem to i z USB, výsledek byl opět na chlup stejný. DVD jsem vypaloval jak ve Win8, tak i v Linuxu pomocí Brasera, rozdíl nebyl žádný.
MD5 souhlasí.
Takže pokud se jedná o verzi se Cinnamonem je pravděpodobné, že na to PC hardwarově nemá, zkus verzi s Mate nebo Xfce.
OK, zkusím a dám vědět ....
Tak jiné verze LM 17 se chovaly naprosto stejně, ale zkoušel jsem spustit ještě v dalším PC a tam vše běželo jak po másle, takže budu asi pátrat po HW podivnostech.
Zrovna včera jsem vzdal pokusy s Aspire E3 - 111, stejný výsledek, vytuhne na úvodním logu. Navíc nějak "podivně přenastaví" klávesnici, takže část reaguje úplně jinak (třeba levá šipka OK ale pravá vyvolá nějakou podivnou funkci - snad vypnutí touchpadu, ale ten funguje dál). Na obranu Mintu budiž řečeno, že to dělají úplně všechna nová distra: Ubuntu, Debian, Mint, Fedora... Jediné, co jsem na tom rozjel je Ubuntu 12.04, ale jen do první aktualizace. Podle strejdy G jsem našel několik anglických fór, kde se hovoří o stejném modelu NB nebo obdobném HW, je to chyba kernelu, který s tímto HW neumí pracovat. Na opravě se pracuje...(už asi 1/2 roku), zatím nic.
Legrační na tom je, že prodejce doporučuje instalovat "plnohodnotnou verzi linuxu nebo Windows 8.1" (dodáváno se základem Linpus linux, bez GUI), a ještě lepší je, že to s widlema opravdu funguje
Legrační na tom je, že prodejce doporučuje instalovat "plnohodnotnou verzi linuxu nebo Windows 8.1" (dodáváno se základem Linpus linux, bez GUI), a ještě lepší je, že to s widlema opravdu funguje

Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 12 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
-
Tak tady tě musím morálně podpořit - zrovna Acer Aspire E11 Cool Silver se mě zamlouval jako mobilní informační kámoš, že bych ho časem prubnul. Jestli ale zlobí, tak to mění situaci, taky sem měl v úmyslu rozjet na něm nějaké distro linuxu. Z toho, co se ještě nabízí, zbývá Slax a podobné distribuce, možná Puppy, nebo nějaká jiná exotika. Snad nebude tak těžké na tom rozjet komplet audio + video (takže i DVBT - kaffeine) + firefox s javou a flešem, pochopitelně wifi + blutu. Zbytek bude sranda ...