LM 17 nelze nainstalovat

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zpráva
Autor
pavelsc

LM 17 nelze nainstalovat

#1 Příspěvek od pavelsc »

Chtěl jsem upgradovat PC z mintu 15 na 17, ale bez úspěchu. DVD disk počítač bez problémů nabootuje, spustí se úvodní obrazovka s logem LM, ale po několika vteřinách naskočí na obrazovce jen spoustu barevných čtverečků a tím celá akce končí. Vyzkoušel jsem proto na čtyřech různých počítačích, abych zjistil zda není problém v HW, ale tři z nich reagují naprosto stejně, jen na jednom PC proběhlo celé spuštění OS, jenže jakmile se objevila plocha s ikonami, vše zamrzlo včetně klávesnice s myší. Abych eliminoval chybu při vypalování, bootovací disk jsem vypalíl 3x a to jak v Linuxech, tak pod W8, výsledek opět vždy stejný, takže chyba v disku to asi nebude. Netušíte někdo, kde by mohl být problém? Předem díky.
admin

Re: LM 17 nelze nainstalovat

#2 Příspěvek od admin »

Vidím to na špatně vypálené DVD, zkontroluj součet MD5. Zlobí hlavně DVD, vypálená pomocí NERO.
pavelsc

#3 Příspěvek od pavelsc »

Zkoušel jsem to i z USB, výsledek byl opět na chlup stejný. DVD jsem vypaloval jak ve Win8, tak i v Linuxu pomocí Brasera, rozdíl nebyl žádný.
admin

#4 Příspěvek od admin »

Zkontrolovat jsi součet MD5?
pavelsc

#5 Příspěvek od pavelsc »

MD5 souhlasí.
admin

#6 Příspěvek od admin »

Takže pokud se jedná o verzi se Cinnamonem je pravděpodobné, že na to PC hardwarově nemá, zkus verzi s Mate nebo Xfce.
pavelsc

#7 Příspěvek od pavelsc »

OK, zkusím a dám vědět ....
pavelsc

#8 Příspěvek od pavelsc »

Tak jiné verze LM 17 se chovaly naprosto stejně, ale zkoušel jsem spustit ještě v dalším PC a tam vše běželo jak po másle, takže budu asi pátrat po HW podivnostech.
RadekD

#9 Příspěvek od RadekD »

Zrovna včera jsem vzdal pokusy s Aspire E3 - 111, stejný výsledek, vytuhne na úvodním logu. Navíc nějak "podivně přenastaví" klávesnici, takže část reaguje úplně jinak (třeba levá šipka OK ale pravá vyvolá nějakou podivnou funkci - snad vypnutí touchpadu, ale ten funguje dál). Na obranu Mintu budiž řečeno, že to dělají úplně všechna nová distra: Ubuntu, Debian, Mint, Fedora... Jediné, co jsem na tom rozjel je Ubuntu 12.04, ale jen do první aktualizace. Podle strejdy G jsem našel několik anglických fór, kde se hovoří o stejném modelu NB nebo obdobném HW, je to chyba kernelu, který s tímto HW neumí pracovat. Na opravě se pracuje...(už asi 1/2 roku), zatím nic.
Legrační na tom je, že prodejce doporučuje instalovat "plnohodnotnou verzi linuxu nebo Windows 8.1" (dodáváno se základem Linpus linux, bez GUI), a ještě lepší je, že to s widlema opravdu funguje :(
Acer Swift1, N4200 2.5 GHz max., 4GB RAM, 64+250GB SSD, Intel graphic, Debian 12 Cinnamon
Intel NUC, Celeron J3455, 4GB RAM, 256GB SSD, Debian 11 server, LAMP...
AS8940G, Intel i7 ..., LM19 xfce
juhele2014

#10 Příspěvek od juhele2014 »

Tak tady tě musím morálně podpořit - zrovna Acer Aspire E11 Cool Silver se mě zamlouval jako mobilní informační kámoš, že bych ho časem prubnul. Jestli ale zlobí, tak to mění situaci, taky sem měl v úmyslu rozjet na něm nějaké distro linuxu. Z toho, co se ještě nabízí, zbývá Slax a podobné distribuce, možná Puppy, nebo nějaká jiná exotika. Snad nebude tak těžké na tom rozjet komplet audio + video (takže i DVBT - kaffeine) + firefox s javou a flešem, pochopitelně wifi + blutu. Zbytek bude sranda ... :)
Zamčeno