Nejdou mi tzv. funkční klávesy k ovládání jasu obrazovky ... nešlo mi to aspoň sto let, ale, a to je gól, před pár dny jsem na toto téma nalezl diskuzi u anglofonní komunity mintu, pročež jsem se jal vyzkoušet jejich navrhovaný postup pomocí terminálu. Světe div se - ono to pak fungovalo. Jenže dnes mi kamarád připomněl, že pro ATI Radeon je k dispozici linuxový Catalyst, takže jsem jej sosnul, natlačil, poté zjistil, že musím mít driver a nastala drobná anabáze hledání a instala-odinstalace, až jsem dospěl do bodu, kdy tedy mám k dispozici nastavení GPU - tedy všelijaké anizotropní a holotropní filtrování, ale a to je právě na houby, nefunguje mi (opět) ovládání jasu obrazovky. Zkoušel jsem dodržet pracovní postup, jež mi to předtím zprovoznil (naštěstí má terminál sloní pamět zadaných příkazů a téma jsem taky opětovně vygůglil), ale jakoby se nechumelilo. Pořád to nejede. (Ovládání hlasitosti pomocí fn keys kupodivu funguje a dokonce k tomu i zobrazuje patřičný obrázek)
Tedy slovy klasika: chodí, ale neseje.
Ještě uvedu, že můj sčot jest značky hewlett-packal, typ 655 (tedy něco jako low end pro země třetího světa a ČR), ale s operačním systémem LM si připadám jako bych měl v rukou opravdu dobrý HW, jen mě trochu tlačí že mám tenhle problém s ovládáním...
Děkuji předem natisíckrát a kdyby tedy někdo náhodou věděl, co s tím, tak budu i vděčný. Případně mohu přihodit foto mého roztomilého pejska pro potěchu oka. Jinak budu asi zas dál gůglit dokud to celé nezprzním a nebudu muset přeinstalovávat celý OS.