Jakou distribuci zvolit ...

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
Amaimon

Jakou distribuci zvolit ...

#1 Příspěvek od Amaimon »

Dobrý den, rozhodl jsem se vyměnit win za linux a chtěl bych vás požádat o pomoc výběrem té správné distribuce.Vyzkoušel jsem různé live verze a teď už jen váhám mezi Ubuntu nebo Mintem.
Chtěl bych to nainstalovat na PC Intel Pentium D 2x 2.8 Ghz, 2GB Ram, Nvidia GeForce 7300GT,HDD 250 GB.
Jde mi to, aby to PC zvládlo (prohlížení internetu,youtube,přehrávání videa a hudby,pošta)
Díky moc za odpověď
LinuxMint 17.1 rebecca 32-bit Mate,CPU:Intel(R) Pentium(R) CPU 2.8GHz, RAM: 2GB, GPU : NVIDIA GeForce 7300 GT
admin

Re: Jakou distribuci zvolit ...

#2 Příspěvek od admin »

Ahoj,
jelikož jsme zde na fóru LM, těžko Ti budeme doporučovat jinou distribuci. Tvá HW konfigurace hravě zvládne aktuální verzi Mintu, a sice LM 17.1 Rebeca i se všemi prac. prostředími, tj. Cinnamon, Mate, Xfce, pro KDE by to asi chtělo trochu více paměti, je na ní náročnější.
Amaimon

#3 Příspěvek od Amaimon »

Díky, právě jsem doinstaloval Mint 17.1 Cinnamon, ale trochu zápasím s tím youtube a přehráváním videa. Nevím proč ale přehrávání se mi seká a jelikož s linuxem začínám tak nějak nevím na co bych se měl zaměřit.
LinuxMint 17.1 rebecca 32-bit Mate,CPU:Intel(R) Pentium(R) CPU 2.8GHz, RAM: 2GB, GPU : NVIDIA GeForce 7300 GT
admin

#4 Příspěvek od admin »

Tady asi pomůže instalace proprietárního ovladače - http://www.linux-mint-czech.cz/jak-nain ... -17-qiana/.
Amaimon

#5 Příspěvek od Amaimon »

Tohle už jsem udělal ale výsledek je pořád stejný, no nic budu googlit snad něco najdu, díky za pomoc

ještě jsem se kuknul na teploty na CPU a byly cca 75°C, takže jsem přepastoval a zdá se že to pomohlo, zatím vše funguje.
dík
juhele2014

#6 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Není sekání, jako "sekání". Obyčejně je myšlen nedostatečný výkon grafické karty (výpočet), kdy prostě karta nestíhá a některé frejmy nezobrazí a uživatel má dojem, že se karta "seká" (typicky ve hře). Setkal jsem se s tím, že lidi neznají pojem "nakešovat" , tj pauznout video, počkat minutu, nebo dvě, dle rychlosti připojení internetu, a pak video znova pustit. Na časové ose (v "teploměru"), je vidět velikost keše, takže stačí akorát dát pauzu a za chvíli je možné video přehrát plynule.
Zamčeno