Opera-výchozí vyhledávač nechci google

Problémy a zkušenosti s programy, softwarovými nástroji nebo balíčkovacími systémy pro jejich instalaci
Zpráva
Autor
misakel

Opera-výchozí vyhledávač nechci google

#1 Příspěvek od misakel »

Ahoj všem, může mně prosím někdo poradit, jak mám nastavit v prohlížeči opera to, aby výchozí vyhledávač byl ten, co si zvolím a hlavně se mně tam nedostával mnou smazaný google, který samozřejmě skočí vždy na první místo!! Nechci ho používat a štvě mě, že tam po startu opery je vždy zpět a jako výchozí vyhledávač. Samozřejmě jsem zkoušel nastavení vyhledávačů, potom přímo setings v opeře, pak jsem se hrabal i v nějakém souboru s .ini koncovkou a vše co bylo google jsem vymazal. To sice pomohlo, ale poté se to zase znovu objevilo. Je to sice taková skoro blbost, ale dost mě to vytáčí, když to musím pořád měnit. A opera je pořád moje "srdcovka". Všem předem děkuji za nápady.
juhele2014

Re: Opera-výchozí vyhledávač nechci google

#2 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Jakou verzi Opery máš?
kamowski

#3 Příspěvek od kamowski »

robí ti to aj v čistom profile?
pri vypnutej opere adresár ~/.opera premenuj napr na .opera1 a spusti operu, vytvorí sa ti nový adresár .opera a teraz vyskúšaj zmeniť vyhľadávač

# operu 12.16 mám ako predvolený prehliadač na všetkých pc ale s týmto som sa ešte nestretol
# vyhľadávacie pole mám odstránené z lišty, vyhľadávam priamo v adresnom riadku ale v rýchlom prístupe ho mám
misakel

#4 Příspěvek od misakel »

lombardo1981 píše:Akú Operu používaš? 32 alebo 12.16? Poprípade 34-dev pre 32 bitový systém?

Máš odstránený vyhľadávač z rýchleho prístupu? Ja fachčím na 32 a nemám problém. Ale ja ho mám odstránený. Ak ho tam máš, tak sa to dá urobiť v power user mode (voľba Hlavné okno), do ktorého sa dostaneš pomocou tejto skratky:

Kód: Vybrat vše

hore hore dole dole vľavo vpravo vľavo vpravo b a
Ak máš 12.16, tak som našla toto "riešenie": http://www.dslreports.com/forum/r28173809-
Celá diskusia: http://www.dslreports.com/forum/r281671 ... h-in-Opera
V 12.xx to bolo hlásené ako bug.
Ahoj, díky za radu. Bohužel ten postup s tím kódem mně není moc jasný jak to provést. Jinak z rychlého přístupu to vykopnu, nastavím si jiný jako hlavní. potvrdit se již nic nedá. Vypnu a zapnu operu a je tam ten zmetek zase. Na té diskuzi to i někde dole píšou, že je to asi hijack třetí strany (moc anglicky to nedávám).
O aplikaci Opera
Informace o verzi
Verze
12.16
Sestavení
1860
Platforma
Linux
Operační systém
i686, 3.13.0-24-generic
Identifikace prohlížeče

Opera/9.80 (X11; Linux i686; Edition Linux Mint) Presto/2.12.388 Version/12.16

P.S. To je děs, co ten zas... google dělá. A taky škoda, že opera už dávno není tak svobodná jak byla. Kdysi to byl úplně nejlepší prohlížeč. Všem díky za rady!!!
juhele2014

#5 Příspěvek od juhele2014 »

Mám taky verzi 12.16, LM 17.2 xfce, momentálně jádro 3.16, + aktualizace. Ale tady to funguje naprosto korektně, ve Správci vyhledávačů smažu google, potvrdím OK, a je to pryč ... Pro jistotu sem restartoval a chvíli to testuji a gůgl nikde. Nic se nevrací. Jestli to nevisí někde v keši, celkem pravidelně používám bleachbit ...
juhele2014

#6 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Nedalo mě to, a Operu 34 jsem nainstaloval (LM 17.2 xfce). Copak o to, vypadá hezky, ale nějak divně se chová :) Tady na tom obrázku Obrázek je vidět, kam se opera snaží spojit a čeká, co přijde. Je toho docela dost. Jakmile program poprvé spustíte, už se kouká do světa ... :) Stará opera (12.16) nic takovýho nedělá, chová se slušně a nic na vás nebonzuje. Komerce - to je to správný slovo, který si dejte do souvislosti s novou operou. Mrknul sem na paměť, kolik toho zabírá při dvou záložkách, není to tak strašný, pokud máte 4GB RAM, pár stovek si zabere. OK. Pokud to někdo myslíte vážně a chcete tento soft provozovat, doporučuji přidat alespoň dva doplňky: Adblock Plus a Ghostery. Co se týká záložek, jsem trochu v rozpacích, z firefoxu mě je to našlo a import se "zdařil", nicméně nahoru na lištu je ne a ne dostat ... Asi tak - za nějaký čas jí odinstaluji a budu dál používat Operu 12.16, FF, a Superbird browser. To mi stačí. 8-)
ps: pokud chcete pokusničit se síťovým spojením, než operu spustíte, dejte do terminálu netstat -at a mrkejte na drát ...
juhele2014

#7 Příspěvek od juhele2014 »

:arrow: Jo takhle se to s těma záložkama musí, takže je to taková přetahovačka ... :) No jo, ale mám jich poněkud více (json 217,3 kB), takže jednu po druhý tahat nebudu. S tím adblockem to je divný, mě to tady nezlobí. Když porovnám ty výpisy, a pominu-li tcp4 vs tcp6, tak to vypadá, že si "vykostila" celej rychlej přístup, bo tam nic nevidím. Škoda, že se neozval ještě někdo, aby těch porovnání bylo více. Pokud někoho zajímá, kolik kB kde nasosá, může zkusit jednoduchou utilitu iptraf. Dá se stáhnout přes správce softwaru.
misakel

#8 Příspěvek od misakel »

juhele2014 píše:Mám taky verzi 12.16, LM 17.2 xfce, momentálně jádro 3.16, + aktualizace. Ale tady to funguje naprosto korektně, ve Správci vyhledávačů smažu google, potvrdím OK, a je to pryč ... Pro jistotu sem restartoval a chvíli to testuji a gůgl nikde. Nic se nevrací. Jestli to nevisí někde v keši, celkem pravidelně používám bleachbit ...
Ahoj, díky opožděně všem za rady. Já jsem tam dal operu 12.10 a je po problému. Bohužel je velké škoda, kam se vydala nová opera. Od té verze bez záložek (tuším 15) to šlo do p.....
Zamčeno