barvy při instalaci Linux Mint 16 Cinnamon [vyřešeno]

Problémy s instalací nebo spouštěním systému Linux Mint
Zamčeno
Zpráva
Autor
petr

barvy při instalaci Linux Mint 16 Cinnamon [vyřešeno]

#1 Příspěvek od petr »

Po nastartování z DVD jsou ikony DVD, PC černé včetně popisu. Volbou jakéhokoliv menu, nebo instalace se otevře černé okno s patrně černým textem. Takže nic nelze dělat.
Předpokládám nekompatibilní mod nastavení ATI Radeon.
Volbou startu DVD v kompatibilním modu je sice vše v pořádku, ale po instalaci a restartu jsou opět okna černé.
Poraďte, jak zrušit to černé pozadí oken, nebo nastavit ATI grafiku při startu.
admin

Re: barvy při instalaci mint16 cinnamon

#2 Příspěvek od admin »

A kontroloval si po vypálení součet MD5? Možná je DVD špatně vypálené.
petr

#3 Příspěvek od petr »

Z DVD jsem nainstaloval 2 jiné PC, takže problém byl asi jinde.
Vyřešil jsem to volbou LM 16 Xfce 32bit. Je zatím jen RC verze, ale instalace i chod je naprosto bez problémů. Je to starší PC, takže plná verze LM 16 byla asi moc obtížná ( i LM 15 ), proto ty problémy. Teď jsem nadšený i pro plný zvuk surround SB 5.1.
kamowski

#4 Příspěvek od kamowski »

petr píše:Vyřešil jsem to volbou LM 16 Xfce 32bit. .....Je to starší PC, takže plná verze LM 16 byla asi moc obtížná
1) ak ti tam beží xfce, určite vyskúšaj Mate
2) tu som písal môj postup pri probléme s ati na staršom pc, vyskúšaj, možno pomôže:
http://forum.linux-mint-czech.cz/viewto ... bl%C3%A9my
allff

#5 Příspěvek od allff »

petr píše:Po nastartování z DVD jsou ikony DVD, PC černé včetně popisu. Volbou jakéhokoliv menu, nebo instalace se otevře černé okno s patrně černým textem. Takže nic nelze dělat.
Předpokládám nekompatibilní mod nastavení ATI Radeon.
Volbou startu DVD v kompatibilním modu je sice vše v pořádku, ale po instalaci a restartu jsou opět okna černé.
Poraďte, jak zrušit to černé pozadí oken, nebo nastavit ATI grafiku při startu.
Mám stejný problém, černé ikony, černá okna .... Linux Mint z CD ... nabootuje, zobrazí plochu a cokoli se otevře je černé...neví někdo co s tím???
admin

#6 Příspěvek od admin »

Jestli zkoušíš Cinnamon na slabém stroji, tak se nediv. Zkus Verzi s Xfce nebo Mate.
Zamčeno