Abit AS8, nejde nainstalovat LM16

Problémy a zkušenosti s hardwarem, perifériemi a jejich ovladači
Zamčeno
Zpráva
Autor
Honzass

Abit AS8, nejde nainstalovat LM16

#1 Příspěvek od Honzass »

Zdravím všechny,
otec mi přivezl jakýsi PC abych mu ho dal do kupy. Při spuštění tam byly zasekaný XP tak jsem chtěl nainstalovat Mint. Ale při instalaci mě psalo při každém kroku chybu a jesti opakovat znovu nebo ignorovat. Když to bylo u jazykové podpory tak jsem nad tím mávl rukou, ale i při disku už se mi to nelíbilo a když rádoby doběhla instalace, tak při restartu jsem zjistil, že to neudělalo nic. Tak jsem zkusil contability mode spuštění a to mi po tisících vypisovalo chyby, ale takovou rychlostí že jediné co jsem postřehl díky tomu že se opakovalo tak NOT FOUND. Tak jsem zkusil starší verzi 13 a to samé a tak jsem vyzkoušel jinou distribuci a ta taky nefungovala, nevíte co to má být? Při čisté instalaci win XP vše proběhlo bez problémů, akorát najít drivers byl šílený úkol, jelikož na stránkách výrobce jeden odkaz nefungoval a při druhém jsem je stáhl ale zip byl zaheslovaný a heslo nikde. Jestli to s tím nějak nesouvisí. Chtěl bych to vědět až otec přijde že na XP něco nejde, díky tomu že jim skončila podpora. Díky moc za rady.

Základní deska Abit AS8, grafická karta ATI HD2600/5600 to si nejsem jistý :)
Allconius

Re: Abit AS8, nejde nainstalovat LM16

#2 Příspěvek od Allconius »

A jakou verzi jsi tam zkoušel původně? LM17 předpokládám? A z čeho jsi bootoval z DVD nebo z flashky? A nabootování z instalačního média proběhlo OK? Pokud ano tak to vypadá podle mě na nějaký problém s diskem, zkus to nainstalovat na jiný disk jestli to bude dělat to samé
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
kamowski

#3 Příspěvek od kamowski »

ak to bolo inštalované z DVD,
tipujem, že mechanika sa už porúča do kremíkového neba, mal som niekoľko takých prípadov,
tak vymeň mechaniku (hoci aj len na pre túto inštaláciu) alebo to inštaluj z flashky
Honzass

#4 Příspěvek od Honzass »

Instalace byla přes DVD, verze LM16, nabootování naběhlo v pořádku a disk to si nejsem jistý, když windows s tím problém neměl a ten jsem instaloval taky přes mechaniku.
Honzass

#5 Příspěvek od Honzass »

A instalační DVD by mělo být v pořádku, instaloval jsem skrze něj na jiných PC. A teď ten PC nemám k dispozici otec bydlí jinde. Ale rád bych věděl kde by mohla být chyba, jestli třeba Linux nerozumí se základní deskou, nebo tam je jiná bota.
Allconius

#6 Příspěvek od Allconius »

Honzass píše:nabootování naběhlo v pořádku
pokud to nabootovalo tak s deskou problém není, napadá mě jen ten disk :-)
LinuxMint 19 MATE (64bit) # MSI Z77A-G43, i3-3220 CPU @ 3.30GHz, NVIDIA GeForce GT 730, KHX1600C9D3P1K2/32G, WD20EFRX, Kernel: 4.15.0-43-generic x86_64
Zamčeno